تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ای که گذشت

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ای که گذشت

1402/08/27
منتشر شده توسط : مدیر سایت

🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۶ آبان همان‌‌‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۱ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به ۲۲۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۱۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۴۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۸.۴ درصد کاهش یافته است.

🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۱۲۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۰۲۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۷ آبان ۱۴۰۲، تغییری نداشت.

🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۵۸۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۲۵۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۶ آبان ۱۴۰۲، کاهش ۱۰۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۹ آبان ۱۳ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۳ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد و ۵۹ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.

🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۵۰۰ تومانی (معادل ۱ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۱۲۰۰ تومان به ۵۰۷۰۰ تومان رسید.

🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو باز هم شاهد تداوم وضعیت رکود و کسادی توأم با برخی کاهش نه چندان بزرگ قیمت‌ها خواهیم بود. تقاضای مصرفی در بازار فولاد خصوصاً برای مقاطع طویل فولادی به پایین‌ترین میزان رسیده و بازارساز نیز تمام تلاش خود را می‌کند که هیجان به هیچ نحو وارد بازار فولاد نشود. همزمان بازارساز دامنه منفی قیمت‌های پایه در بورس کالا را کاهش داده و نشان داده که بیش از کاهش جدی قیمت‌ها، هدف ثبات قیمت‌ها را دنبال می‌کند. با وجود این هدف بازارساز، ضعف شدید تقاضای مصرفی و همچنین مازاد عرضه و اشباع سنگین بازار، باعث افت نسبی قیمت‌ها شده است. انتظار می‌رود با ورود به فصل سرد سال و محدودیت‌های گازی، میزان تولید کاهش یابد و مشکل مازاد عرضه موجود در بازار از این طریق، قدری کاهش یابد.  در کوتاه مدت (یعنی چند هفته معدود آتی)، بازار فولاد همچنان در صورت ثبات نسبی نرخ ارز، درگیر این رکود مزمن خواهد بود.

متن خبر در لینکدین