تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ای که گذشت

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ای که گذشت

1402/10/23
منتشر شده توسط : مدیر سایت

🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۲ دی شاهد افزایش جزئی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به ۲۳۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۱۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۴۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۱۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۷.۲ درصد کاهش یافته است.

🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۱۳۳۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۰۹۲ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۳ دی ۱۴۰۲، افزایش ۱۴۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶۹ درصدی داشت.


🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۷۷۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۴۶۳ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۱ دی ۱۴۰۲، افزایش جزئی ۱۳ تومانی به ازای هر کیلو را نشان می‌دهد.

🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۵ دی ۱۲.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۰.۳ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد و ۵۰ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.

🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۳۵۰ تومانی (معادل ۰.۷ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۱۱۵۰ تومان به ۵۱۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۵۲۷ تومان است. در هفته‌های اخیر شاهد افزایش خزنده نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلا بوده‌ایم.

🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افزایش قیمت‌ها باشیم. همزمان با بارش برف و باران در استان‌های مختلف کشور و کاهش بیشتر دما، انتظار می‌رود محدودیت‌های گاز تشدید و میزان تولید آهن اسفنجی و فولاد کاهش یابد. این امر باعث کاهش نسبی مازاد عرضه در بازار خواهد شد. از سوی دیگر، تجاوز و حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن، ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک در منطقه را افزایش داده و احتمال افزایش نرخ ارز در ابتدای هفته وجود دارد. افزایش نرخ ارز می‌تواند باعث اثر افزایشی در بازارهای کالایی از جمله بازار فولاد شود. در کنار همه این‌ها، در حال حاضر خصوصاً در بخش شمش و مقاطع طویل فولادی، حباب منفی در بازار فولاد وجود دارد و فضای چندانی برای کاهش قیمت‌ها وجود ندارد. اما در سمت مقابل، تقاضای مصرفی در بازار فولاد به شدت ضعیف است و بخش‌هایی نظیر بخش ساختمان به دلیل رکود به هیچ وجه از افزایش تقاضا و رونق بازار فولاد حمایت نمی‌کنند. این این رو، فضای چندانی نیز برای افزایش پایدار قیمت‌ها در بازار فولاد وجود ندارد. به نظر می‌رسد در میان‌مدت، ما در فاز ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار فولاد قرار داشته باشیم.

#گزارش_هفتگی
#فراطرح_فولاد